Locaties

De Vereniging Vrienden van Uitbuiten is voortgekomen uit 25 jaar Uitbuiten-feesten. Door de eeuwen heen vonden deze feesten, in totaal dertien, om de paar jaar plaats in de Zuidhollandse polders. Honderden mensen genoten een weekend lang met elkaar van muziek, zang en dans en van elkaar! Met het klimmen der jaren bleef de behoefte om elkaar te blijven zien bestaan, ook al komt er nooit meer een UITBUITEN! De  oprichting van de Vereniging Vrienden van Uitbuiten was dan ook een logische stap. Op deze pagina duiken we even in de geschiedenis van alle Uitbuitenlocaties 


BENTHUIZEN   1978-1979-1980

Ooit is Uitbuiten begonnen als een vriendenfeest, op de boerderij van de familie Rensink. Het was de religieuze dorpelingen een doorn in het oog. Vooral omdat de vredige zondagsrust werd verstoord door een groep mensen, die van god los waren.

BENTHUIZEN  1984

Uitbuiten vond in 1984 plaats op de Zijde, het opslagterrein van Bouwbedrijf Groen & Bregman. 
Dit terrein was niet het mooiste, maar het was vooral praktisch vanwege allerlei voorhanden bouwmateriaal.

HAZERSWOUDE  1986

Een zonnig en warm weekend lang feest tussen de berken. Bij deze editie werd het Comité even langs de zijlijn gezet en vervangen door een zeer enthousiaste groep, die in een heel relaxte sfeer Uitbuiten organiseerde.

ZOETERWOUDE   1985-1988-1990

Aan de rand van de Noord AA werd een unieke locatie met prachtige vergezichten gevonden. Iedereen vond dit de ultieme feestlocatie, voor altijd en eeuwig. Helaas gooiden de buren roet in het eten. Het gebied was bestempeld als stiltegebied en daarin paste het Uitbuiten feestgedruis niet.

STOMPWIJK/ZOETERWOUDE   1992-1994-1997-2000-2002

Na lang zoeken vonden we een nieuwe locatie bij de boerderij van Jos van Haastert, tussen de beide dorpskernen. Een prachtig stuk land met veel mogelijkheden.  Het deed de vorige locatie snel vergeten. Uiteindelijk zijn hier vijf prachtige Uitbuitens gevierd, met alleen maar hoogtepunten.
Scroll naar top